Pages

Apr 7, 2012

Heroj Brka

Negde davno u dalekoj zemlji beše jedan heroj. Zvali su ga Brka iako je bio čovek potpuno ćosav.

Baš ćemo upasti u posmatranje njegove životne priče u trenutku kada je pošao u zamak zle veštice Izolide.

Mrkli mrak ga je prevario kada je zašao malo dublje u podrume u potrazi za pomenutom vešticom, te je zapeo za nešto poletevši trapavo napred i udarivši u gomilu naslaganih cepanica za ogrev koje se nemilosrdno obrušiše na nesretnika.

Nakon par naprslih rebara, po kojeg slomljenog zuba i ne zna se koliko vremena bez svesti, Brka skoči na noge lagane i besno počne da mlatara svojim mačem Vešticoubicom. Nesrećan slučaj je bio takav da je u svojoj nespretnosti naš heroj zveknuo o stub pored mačem tolikom silinom da se ovaj baš snažno odbi odsekavši glavu našem heroju Brki i time završivši sve moguće buduće podvige našeg protagoniste.

U tom trenutku Izolida, koja zapravo uopšte nije ni bila veštica, se kupala na najvišem spratu najviše kule svog zamka. Nije ni pomišljala na odlazak u taj fuj prljavi mračni bljakasti podrum već se pripremala za najavljenu prosidbu princa Gvozdenog.

On je to popodne zaista došao, i zaista je zaprosio, a ona pristala. On je odveo iz tog neuglednog zamka u svoj veći, lepši i prostraniji, odakle je posle očeve smrti vladao dugo tim dalekim sada zaboravljenim kraljevstvom i svi su živeli dugo i srećno do kraja svojih života.

1 comment: