Pages

Feb 3, 2012

Leptirov Efekat


Nedavno u jednoj banana republici u Centralnoj Americi... (dakle shvatili ste da je ovo malo modernija bajka) ...živeo je jedan zanimljivi prosjak.

On zapravo uopšte nije bio zanimljiv, samo se pretvarao i tako ubirao pare od ljudi. A potom bi otišao kući u svoju petospratnu vilu i tamo se užasno dosadjivao jer je jako, jako dosadan.

Tako je on odlučio jednog dana da poželi želju da ne bude više dosadan i nezanimljiv i tako je zaista i učinio.

Nakon njegove smrti, nekih desetak godina kasnije, pronašli su njegove ostatke i došli do zaključka da je bio jako zanimljiv čovek.
Od njegove vile su napravili muzej i proglasili ga najinteresantnijim čovekom godine. To je privuklo razne posetioce širom sveta i ekonomija zemlje se naglo popravila.

To je povećalo Lusindinu platu koja je onda skupila dovoljno da može da priušti životni san da otputuje avionom u Pariz. Naime, jako puno se plašila vode i brodova.

Na žalost, njen avion se srušio i jedina je preživela našavši se na maleckom ostrvu nasred mora. Jedino što je mogla da radi je da peca, tako da je pecala i svaki dan bi ulovila neku drugačiju vrstu ribe.
Tako je došla na ideju da napravi kolekciju raznovrsnih riba da prekrati dosadu. Na žalost jednom prilikom je pojela otrovnu ribu i umrla teškom i mučnom smrću.

No, malo je mogla Lusinda da zna da je ona preživela i umrla na plutajućem ostrvu. To ostrvo je jednog dana doplovilo do obala skoro sasvim nebitnog kraljevstva gde je Riki, skromni ribar našao pukim slučajem i dovukao ga blizu svoje kućice na plaži. Našavši nevidjenu kolekciju riba na ostrvu, otvorio je mali muzej čudnovatih riba i tako privukao pažnju svih delova kraljevstva.

Tako je sreo Saru, svoju buduću ženu i sa njom podigao dvanaestoro dece i svi su živeli srećno i zadovoljno do kraja svojih života.

Čica miča i gotova priča.

3 comments:

  1. Ovo nije smao interesantno vec vrlo, vrlo interesantno.. Svidja mi se struktura, posebno sto jedno proizilazi iz drugog.. Sve pohvale.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, hvala, biće tu još preokreta, zaokreta i strukturalnih razlika. :)

      Delete
  2. Bravo Zlaki!!! Bas su ti cool pricice.Opustajuce. Samo napred!! pozz,Maja.

    ReplyDelete